Dersom man skal arbeide med personløfteren på offentlig vei og fortau skal man sperre av arbeidsområdet og sørge for nødvendig skilting på stedet, slik at uvedkommende ikke kommer inn i maskinens arbeidsområde, og trafikanter er varslet om arbeidet som pågår. Manuell trafikkdirigering kan også være aktuelt.

Ta kontakt med det lokale politi/lensmannskontor for veiledning.

Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav §11 Tilrettelegging for bruk av arbeidsutstyr; krever trafikkregulering og tiltak som hindrer at arbeidstakere til fots kommer inn i arbeidsområdet til motordrevet arbeidsutstyr. Samt at kjøring med utstyr skjer i passende hastighet.

Spesielt må man passe på farer som kan oppstå ved at deler av personløfteren kommer inn over veibane, fortau eller lignende. Avsperring og vakthold vil være nødvendig. Risikoen er stor både i mørke og ved sterk sol.

Såg inte liftarmen i ljuset

Dömda för dödsolyckan i Malmö

Cherry picker crash injures 2 city workers

 Bilde: Heavylift news

Scissor lift tunnel collision


1 kommentar

Ulykkesstatistikk - Liftkurs · 9. september 2020 13:51

[…] Statistikken understreker behovet for personlig verneutstyr, gode sikringstiltak mot fall og mot elektrosjokk ved bruk av personløfter, samt risikovurdering, god planlegging av arbeidet og sikring av arbeidsstedet. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.